Artikelen 1 tot 48 van 73 in totaal

per pagina
WEERGAVE:
List  Grid 

Artikelen 1 tot 48 van 73 in totaal

per pagina
WEERGAVE:
List  Grid 

Schotelantennes

Werking schotelantenne

Een schotelantenne, ook wel satelliet schotel genoemd, verzamelt zeer zwakke radiogolven van satellieten met een hoge frequentie, en transporteert deze naar de het punt van de LNB. Een schotelantenne is te plaatsen op verschillende plaatsen zoals muren, daken, en balkons. Een LNB ontvangstkop versterkt de op hoge frequentie ontvangen microsignalen en brengt het op een nog lagere frequentieband die de digitale satellietontvanger kan ontvangen, en transporteert deze via een coax kabel naar de satellietontvanger. De LNB wordt bevestigd aan de arm van de satelliet schotel. De satelliet decoder zorgt dat de signalen die de LNB doorgeeft, zodanig worden klaargemaakt dat de televisie deze kan presenteren, op deze manier zijn de microsignalen die de schotelantenne ontvangt als beeld te bekijken op de televisie.

Welke maat schotelantenne moet ik kopen?
De diameter schotel die je moet kopen hangt af van welke satelliet je signalen probeert te verkrijgen en van de satelliet footprint. De footprint is het gebied waar je satellietsignalen kunt ontvangen van de gewenste satelliet. Als je dichter bij de rand komt, dan wordt het signaal zwakker. Zie ook de lijst met meest gebruikte satellieten en minimaal vereiste afmetingen van de schotelantenne.

 

Wat voor soort schotelantenne is nodig om digitale televisie te ontvangen?
Zowel primefocus als offset schotelantennes zijn te gebruiken. Primefocus schotels zijn nogal groot en nemen veel ruimte in beslag, hierdoor zijn ze minder geschikt voor het plaatsen op muren, daken en balkons. Offset satelliet schotels worden het meest gebruikt. Omdat de LNB arm in tegenstelling tot de primefocus niet in het zicht van de antenne bevindt, worden satellietsignalen met een hoger rendement doorgegeven.

Kan ik meerder satellieten ontvangen met een satellietontvanger?
Dit is mogelijk. Hiervoor zijn 3 mogelijkheden:
- Met een DUO LNB op de schotel
- Losse LNB’s aansluiten op de satelliet schotel met DiSEqC switch(es)
- Satelliet motor, deze kan via de satellietontvanger bestuurt worden en draait naar de gewenste satelliet.