5 artikel(en)

per pagina
WEERGAVE:
List  Grid 

5 artikel(en)

per pagina
WEERGAVE:
List  Grid 

Smartcards

Smartcard nodig voor digitale televisieEen smartcard gebruikt men voor het decoderen van radio- en televisie-uitzendingen. Hiervoor heeft u een ontvanger/decoder (ookwel settopbox genoemd) nodig. In deze decoder bevindt zich, in de meeste gevallen een gleuf aan de voorzijde. Hier kunt u de smartcard in schuifen. De decoder sluit u vervolgens aan met een televisie of een audioversterker.

Elke smartcard is uniek

De smartcard bezit over codes waarmee de uitzendingen gedecodeerd worden. De bekendste digitale televisie aanbieders in Nederland zijn: Canal Digitaal, Ziggo en UPC. Zij zenden regelmatig activeringscodes, om de kaarten van deze aanbieders te activeren. Omdat elke kaart uniek is en een ander nummer heeft, kan de digitale televisie aanbieder per kaart bepalen welke kanalen deze mag ontvangen. Elke smartcard die al actief is, kunt u 2 à 3 weken gebruiken. Voordat deze tijd eindigt, is het belangrijk dat deze weer geactiveerd wordt.

Activering van de smartcard

De decoder dient aan te staan wanneer de activeringscode ontvangen wordt. U weet alleen niet wanneer dit precies zal gebeuren. Als uw decoder een tijd niet aan is geweest, dan gebeurd het nog weleens dat de activeringscode ongeldig wordt. Hiervoor kunt u bellen bellen naar de digitale televisie aanbieder. Zij zullen dan binnen een aantal minuten de activeringscode nog een keer naar u versturen.

Het kan zo zijn dat een nieuwe smartcard in het begin de gehele zenderpakket uitzendt. Dit komt meestal door acties van de digitale televisie aanbieder. Bijvoorbeeld: 'Nu tweken gratis' of 'Nu een maand het gehele zenderpakket gratis erbij'. 

Tegenwoordig beschikken veel moderne televisies al over een interne decoder. U dient dan de smartcard in een CI module te plaatsen en deze module vervolgens in de televisie, waarna u kunt genieten van digitale televisie. U heeft dan geen losse decoder meer nodig!