12 artikel(en)

per pagina
WEERGAVE:
List  Grid 

12 artikel(en)

per pagina
WEERGAVE:
List  Grid 

Vlakantennes

Platte schotelantenne

Een vlakantenne is een platte schotelantenne die het voor veel mensen toch mogelijk maakt om niet af te zien van satellietontvangst. Hoewel schotelantennes vaak niet rechtsgeldig verboden worden door Vereniging van Eigenaren, moet de huurder na het tekenen van een contract toch een oplossing zien te vinden voor het ontvangen van de gewenste satellieten, kiezen voor een duur abonnement via de kabel of soms helemaal niet kunnen kijken naar de gewenste kanalen.
 

Gelukkig biedt een platte satellietschotel de oplossing voor het hebben van geen zichtbare schotel. Bij deze type antennes merk je niet eens dat het een schotel is. Ze zijn klein, en kunnen volledig onherkenbaar worden gemaakt door op skin gemaakte stikkers, zoals bijvoorbeeld een sticker met de skin van de baksteen van het gebouw of bloemen.


 Platte antenne bestickerd

Ingebouwde LNB

De kleine en vlakke schotelantennes hebben een ingebouwde LNB waarmee je zowel horizontale als verticaal gepolariseerde signalen kan ontvangen. Inmiddels zijn de antennes bijzonder populair in Nederland en er zijn al mogelijkheden om meerdere satellietontvangers of twin tuners te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar met een ingebouwde Single, Twin of Quad LNB. Met de Twin kan de antenne signalen afgeven naar maximaal twee satellietontvangers of één twin tuner, bij de Quad naar maximaal vier satellietontvangers of twee twin tuners.
 

Monteren van een platte schotelantenne

Het monteren van een platte schotelantenne is vrij eenvoudig omdat deze redelijk klein zijn. In vrijwel alle modellen wordt er bevestigingsmateriaal geleverd voor het balkon, de muur, vensters en wanden. Maar ook kan de antenne bevestigd worden op een tegelvoet of een buis. Voor het richten van de antenne is een satfinder aanbevolen.

Venstermontage platte schotelantennewandmontageBuis montageStaande montage

 

 

De platte antenne is dus eigenlijk een (nood)oplossing voor een schotelverbod, maar ook voor de camping of caravan zijn deze kleine antennes ideaal.